تحلیلی بر آینده قیمت آهن آلات در بازار ایران
تحلیلی بر آینده قیمت آهن آلات در بازار ایران
در شرایطی که در برهه ای قرار داریم که شاهد به انتها رسیدن مذاکرات بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی هستیم که این خود یکی از عواملی است که تاثیر مستقیمی در نرخ آهن آلات به جای می گذارد یکسری عوامل دیگر نیز بر نرخ آهن آلات اثر بخش هستند که در ادامه به آن ها می پردازیم
در شرایطی که در برهه ای قرار داریم که شاهد به انتها رسیدن مذاکرات بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی هستیم که این خود یکی از عواملی است که تاثیر مستقیمی در نرخ آهن آلات به جای می گذارد.
با در نظر گرفتن نوسانات و افت نرخ ارز و پایین آمدن قیمت های جهانی به واسطه سیاست های اقتصادی چین، به طور موقت شاهد کاهش قیمت آهن آلات در بازارهای جهانینوسانات نرخ میلگرد
با توجه به تحولات بازار، از آغاز سال جاری شاهد افت قیمت میلگرد هستیم اما در مواردی قیمت ميلگرد همچنان ثابت مانده است و هیچ کاهشی در قیمت های خود نداده اند، در این بین نرخ میلگرد سایز 14 شرکت های نوردی از بالاترین قیمت در میان مبادی فروش برخوردار است. میلگردها در دو مدل ساده و آجدار تولید می شوند. البته میلگرد کلاف نیز نوعی دیگر از میلگردهای تولیدی شرکت کارخانه هاست. میلگرد در حالت استاندارد به 4 دسته طبقه بندی می گردد.
میلگردهای دسته A1 که از فولاد ساخته می شوند و دارای نرمی خاصی هستند. و در بیشتر موارد بدون آج ساخته می شوند و بع علت فقدان آج به راحتی قابل تشخیص هستند.میلگرد A1 به شکل یک استوانه فولادی است که از 24 درصد کربن و 60 درصد سیلیس تشکیل شده است. و به همین علت در مقایسه با میلگردهای A2 و A4 از پایداری کششی پایین تری برخوردار است و نرم تر هم می باشد. این نوع میلگرد برای کارهای آهنگری و جوشکاری بسیار مناسب است. دلیل مناسب بودن این میلگردهای برای جوشکاری پایین بودن کربن در ترکیب شیمیایی این میلگرد است اما مقاومت این میلگرد بسیار پایین است.
میلگرد A2 از انواع میلگرد آجدار است که آج در این میلگرد به شکل مارپیچی تا انتهای میلگرد وجود دارد بدون آنکه در جایی قطع شود. این نوع میلگرد را به دلیل ظاهر آن، میلگرد آجدار، مارپیچی و ساده نیز می گویند این میلگرد استفاده بسیار گسترده ای در صنعت ساختمان دارد در ضمن برای تولید خاموت از این میلگرد استفاده می شود. میلگرد A3 با تنش گسیختگی 6 هزار کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش جاری 4 هزار کیلوگرم بر سانتیمتر مربع به عنوان میلگرد خشک معرفی می شود که برای عملیات های عمرانی و ساختمانی مناسب است و به صورت آجدار تولید می شود . برای کارهای آهنگری و تغییر شکل های بالا با زوایای شکسته کارایی چندانی ندارد و جوابگوی عملیات جوشکاری هم نمی باشد. یکی نوع دیگر میلگرد، میلگرد آجدار A4 است. میلگرد آجدار با مقاومت بالا موجب پیشگیری از هدر رفت منابع و سهولت در کار طراحی و افزایش راندمان پروژه ها می شود. این میلگرد هم برای کارهای ساختمانی و عمرانی مناسب است و کارایی بسیار مطلوبی دارد از این میلگرد در آرماتور بندی ساختمان جهت بالا بردن استحکام سازه استفاده می شود و یکی از پر استفاده ترین میلگردها به شمار می رود
.
نوسانات نرخ پروفیل
بررسی بازار آهن و نوسانات این بازار به دلیل اهمیت این فلز در صنایع مختلف برای فعالان این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است. از سمت دیگر به دلیل تنوع بسیار محصولات فولادی و شرایط متفاوت خرید و فروش برای هر محصول، بهترین روش برای پیش بینی قیمت این محصولات بررسی جداگانه هر یک از تولیدات فولادی است. نرخ پروفیل وابستگی شدید به قيمت ورق سياه دارد به همین دلیل بازار ورق و نوسانات این بازار یکی از عوامل دخیل در قيمت پروفیلسب است البته نباید از تاثیر نرخ ارز در افزایش یا کاهش قیمت پروفیل نیز غافل شد اما همیشه این تاثیر مستقیم نیست و به عوامل مختلفی وابسته است. پروفیل ها در دو رده ساختمانی و صنعتی رده بندی می شوند، ارزشمند ترین نوع پروفیل از نظر اندازه و کاربردی بودن پروفیل 2 میل ساختمانی است.
آشنایی با موارد اثربخش در قیمت پروفیل
حمل و نقل راحت و آسان و بدون دغدغه در کمترین زمان!
پروفیل ساختمانی همان طور که از اسم آن مشخص است به پروفیل های اطلاق می شود که در ساخت و ساز ساختمان کاربرد دارد. از نظر شیوه ساخت پروفیل ها به سه دسته نورد سرد، نورد گرم و مرکب دسته بندی می شوند. این تولیدات در حالت کلی در اندازه های 6، 12، 14 متر در بازار عرضه می گردند و با استانداردهای متنوعی ساخته می شوند.
کاربردهای پروفیل ساختمانی: بیشترین میزان کاربرد پروفیل ساختمانی در ساخت درب و پنجره است که به شکل های مربع و مستطیل طراحی می شود. در ضمن برای ساخت کانکس و قفسه و طراحی انواع دکوراسیون داخلی ساختمان کاربرد گسترده ای دارد.
پروفیل صنعتی از انواع پروفیل ها است که در صنایع مختلف مثل صنایع نظامی، خودرو سازی کاربرد دارد. در مورد این نحوه استفاده از پروفیل ویژگی های الکترونیکی و مکانیکی مقاطع بسیار مهم هستند و دانش فنی و تجهیزات کاربردی در کارگاه های تولیدی در تولید پروفیل از اهمیت حیاتی برخوردارند. این پروفیل ها در دو نوع کامپوزیتی و گالوانیزه تولید می شوند. در شرایط فعلی مواد مرکب یا کامپوزیت سهم عمده ای از بازار را به خود اختصاص داده اند. مدل کامپوزیتی که مقاومت بهتری در برابر خوردگی در مقایسه با نوع معمولی دارد مناسب شرایط آب و هوای مرطوب است و استفاده از آن در این مناطق بسیار رایج شده است. مهم ترین علت بهره بردن از این مدل مقاومت مطلوب در برابر خوردگی و بالا رفتن عمر سازه در برابر لرزه ها است. نوع گالوانیزه شده نیز از مقاومت خوبی در برابر خوردگی برخوردار است. پروفیل یو پی وی سی در تولید پنجره های دوجداره کاربرد دارد. از امتیازات استفاده از نوع گالوانیزه شده در ساخت پنجره های یو پی وی سی می توان به برطرف شدن مشکل هرز پیچ و مهره ها و افتادگی بازشوهای درب و پنجره اشاره کرد. در ضمن با به کاربردن این مدل پنجره ها می توان مقاومت این پنجره ها را در برابر فشارهای جویی افزایش داد. به ویژه در برج هایی با ارتفاع زیاد که این فشار واقعا بسیار بالاست. استفاده از مدل گالوانیزه شده به همین علت در برج ها و ساختمان های مرتفع متداول شده است.
پروفیل مبلی یکی دیگر از انواع پروفیل صنعتی می باشد این محصول به شیوه نورد سرد از ورق روغنی با ضخامت 0.7 الی 1.8 ساخته شده و می تواند در سطوح مختلف به کار رود. وزن پروفیل مبلی و ضخامت اندک آن موجب شده تا به آن پروفیل سبک نیز بگویند. قيمت پروفیل سبک نسبت به پروفیل سنگین بالاتر است. اما در مجموع با در نظر گرفتن وزن کمتر از قیمت مناسب تری برخوردار است. پروفیل z که به دلیل شکل ظاهری آن که شبیه حرف z انگلیسی است به پروفیل z معروف است. این پروفیل در اندازه های 16، 20،18 و 22 ، ضخامت 2 ، 2.5 و 3 میلیمتر و در طول های 4،6،7 متری و بالاتر طراحی و ساخته می شود. از این پروفیل در تولید سوله استفاده می شود
دیجی آهن